گزارش سمینار علمی تحقیقاتی با موضوع سرطان ها

دانشکده طب دانشگاه کاتب به منظور دستیابی به اهداف پلان استراتژیک خویش، سمینار علمی تحقیقاتی با موضوع سرطان ها را؛ روز دوشنبه سوم میزان سال 1402 با همکاری کمیته تحقیقات دانشکده طب و مرکز تحقیقات دانشگاه کاتب برگزار نمود. این سمینار با حضور معاونت علمی و تدریسی، ریاست دانشکده طب، اساتید و محصلان رشته طب معالجوی در دانشگاه کاتب برگزار و با سخنرانی جناب آقای داکتر بسم الله “شیوامل” دکترای تخصصی جراحی، عضو انجمن جراحان آلمان و عضو انکولوگ های آلمان و آمریکا، ارایه شد. چکیده ای از سخنان ایشان در ذیل آورده شده است. سرطان یک اصطلاح عمومی برای گروه بزرگی از امراض است که می‌توانند هر قسمتی از بدن را مصاب کند. یکی از ویژگی‌های مشخص سرطان، تکثر سریع حجرات غیرطبیعی است که فراتر از محدوده معمول خود رشد می‌کنند و سپس به قسمت‌های مجاور بدن حمله کرده و می تواند به سایر ارگان ها گسترش یابد. براساس گزارش سازمان صحی جهان سالانه حدود 20 میلیون نفر در جهان به سرطان مصاب می شوند که حدود 50 فیصد آنها در اثر سرطان‌ها می‌میرند و از هر 6 مورد مرگ در جهان، یک مورد آن مربوط به سرطان‌ها می باشد.

طبق گزارش سازمان صحی جهان، شایع ترین نوع سرطان ها در بین مردان سرطان پروستات، ریه، کولون و مثانه و در زنان سرطان ثدیه، ریه، کولون و عنق رحم می باشند. بیشترین مرگ و میر ناشی از سرطان ها در مردان سرطان ریه، پروستات، کولون و پانکرانس و در زنان سرطان ریه، ثدیه، کولون و پانکرانس می باشند. سرطان در نتیجه تعامل بین عوامل جنتیکی و عوامل خارجی می باشد. از عوامل جنتیکی می توان به کهولت سن (65 سال و بالاتر)، سابقه ابتلا به سرطان در بین اعضای خانواده (وراثت) و نقص سیستم معافیت و از عوامل خارجی می توان به مصرف سیگرت، مشروبات الکلی، رژیم غذایی ناسالم، کمبود فعالیت های فیزیکی یا اضافه وزن، تماس با برخی وایرس ها و باکتری ها، تماس با مواد کیمیاوی و مواد صنعتی خاص، اشعه خورشید، تشعشع ایونیک، هورمون ها و… اشاره کرد.

تشخیص سرطان‌ها؛ شامل تست‌های لابراتواری، عکس برداری و انجام بایوپسی از عضو مصاب می باشد تا ضمن تعیین وسعت (مرحله) سرطان، اندازه تومور و میزان انتشار سرطان مشخص شود.

مهمترین روش های تداوی سرطان در جهان شامل: انجام عمل جراحی، شیمی درمانی، رادیوتراپی، ایمونوتراپی، هورمون درمانی، الکتریسیته تراپی، تداوی بیولوژیکی هدفمند و سایر روش های تداوی برای کوچک کردن یا متوقف کردن پیشرفت سرطان انجام می شود که با توجه به وضعیت خاص مریضان ممکن است یک روش تداوی یا ترکیبی از دو روش تداوی انجام شود.

در نظر گرفتن نکات ذیل می‌تواند در پیشگیری از مصاب شدن به انواع سرطان‌ها مفید واقع شوند:

1-حفظ وزن مناسب در محدوده BMI سالم و جلوگیری از چاقی؛

2-محدودکردن غذاهای پرکالری از جمله کاهش مصرف نوشیدنی ها و غذاهای دارای قند و چربی بالا و فیبر کم؛

3-مصرف روزانه ترکاری ها، میوه ها، حبوبات و غلات کامل؛

4-کاهش مصرف گوشت سرخ (سرخ شده و دودی شده)؛

5-پرهیز از مصرف گوشت های فراوری شده همچون: سوسیس، کالباس، گوشت های دودی شده؛

6-پرهیز از مصرف الکل و سیگرت؛

7-انجام فعالیت بدنی حداقل 30 دقیقه در روز؛

8-اجتناب از قرارگرفتن در معرض اشعه ماورابنفش (UV)؛

9-تغذیه انحصاری نوزاد با شیر مادر به مدت 6 ماه؛

10-به حداقل رساندن مواجهه شغلی با پرتوهای یونیزان؛

11-کاهش قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای بیرون و آلودگی هوای داخل ساختمان و… را مطرح نمودند.

0 0 votes
Article Rating

Sharing



چاپ
Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

2024-11-26